Bee Kind vzw

Wij zijn buren die samen een passie delen voor de bijen en voor de natuur. Met ons project willen we de buurt betrekken, lokale scholen, ouderen, jongeren, eenzame mensen, nieuwe inwoners, kansarmen, mensen met een beperking, etc. Het lijstje is niet limitatief.
We willen iedereen die interesse heeft de kans geven om betrokken te worden bij het (onder)houden van bijen. We willen workshops organiseren om de mensen op een ludieke manier kennis te laten maken met bijen, en het belang ervan voor onze natuur en voor de economie toe te lichten.
We willen een gezellige plek creƫren waarin iedereen welkom is en zich meteen thuis kan voelen. Waar men in contact komt met andere mensen, of gewoon buiten in de natuur bezig kan zijn, maar ook om gewoon een babbeltje te maken. Door iedereen die wil komen erbij te betrekken met het volledig proces van de imkerij; van het aanplanten van struiken en bomen, het aanleggen van een natuurlijk voetpad voor bezoekers, tot het maken van honing zien ze het belang van het houden en beschermen van bijen voor onze biodiversiteit. In een warme sfeer bij een kopje koffie of thee en met wat zelfgemaakte koekjes (iedereen is vrij om er zelf te maken) willen we de samenhorigheidsgevoel en het gevoel van eigenwaarde vergroten. Een klein ambachtenmarkt op onze weide, een opendeur houden, etc zijn enkele van de acties die we willen organiseren om onze organisatie bekend te maken bij het publiek.

Naar 'Bee Kind vzw' website!

Gelieve eerst in te loggen.

© 2015- Koop & Steun